Otkrijte pokrajinu s najvećim rastom u Dominikanskoj Republici i njezinu nekretninsku privlačnost

Otkrijte pokrajinu s najvećim rastom u Dominikanskoj Republici i njezinu nekretninsku privlačnost

Posljednjih godina Dominikanska Republika bilježi impresivan rast u nekoliko provincija, kako u pogledu stanovništva tako i u pogledu razvoja nekretnina. Prema preliminarnim podacima iz Nacionalnog popisa stanovništva i domaćinstava iz 2022. godine, koje je dostavio Državni ured za statistiku (ONE), četiri pokrajine su se istaknule u ovom fenomenu. U ovom članku predstavljamo vam pokrajinu s najvećim rastom i kako se to pretvorilo u uzbudljivu priliku na tržištu nekretnina.

La Altagracia: Epicentar rasta: Pokrajina La Altagracia, dom kultnog turističkog središta Dominikanske Republike, doživjela je impresivan rast. Prema popisu stanovništva, njegovo se stanovništvo povećalo za nevjerojatnih 63,27%, sa 273.210 stanovnika u 2010. na 446.060 u 2022. Ovaj brzi rast ne odražava samo njegovu popularnost kao turističkog odredišta, već i njegovu privlačnost kao mjesta za ulaganje u nekretnine.

Tržište nekretnina u procvatu: La Altagracia nije samo doživjela porast broja stanovnika, već i broja registriranih nekretnina. Tijekom razdoblja 2018.-2022. u ovoj je pokrajini registrirano ukupno 9467 nekretnina, prema podacima Glavne uprave za unutarnje poreze (DGII). Ovaj trend ukazuje na procvat tržišta nekretnina, sa širokim izborom nekretnina dostupnih investitorima i kupcima.
Santiago de los Caballeros: ruku pod ruku s rastom: Santiago de los Caballeros, koji je zauzeo drugo mjesto u smislu rasta stanovništva, doživio je značajan porast stanovništva. Godine 2010. imao je 963.422 stanovnika, a do 2022. taj se broj popeo na 1.074.648. Taj se rast poklopio s povećanjem potražnje za nekretninama, budući da je DGII u ovom razdoblju registrirao 3920 nekretnina.

Santo Domingo: Mogućnosti u glavnom gradu: Glavni grad, Santo Domingo, i dalje je magnet za rast i ulaganja. S populacijom koja se povećala za 395.219 ljudi u posljednjih deset godina, ova pokrajina je registrirala 3.055 nekretnina prema DGII. Ova kombinacija rasta stanovništva i mogućnosti nekretnina čini Santo Domingo atraktivnim odredištem za život i ulaganje.

La Vega: Centar u rastu: Provincija La Vega također je doživjela stalni rast svoje populacije, s 394.205 stanovnika u 2010. na 442.720 u 2022. Ovaj porast ide ruku pod ruku s povećanjem broja registriranih nekretnina, s 1.767 nekretnina u razdoblju 2018.-2022.

Rast nekretnina u brojkama: U navedenom razdoblju ukupan broj nekretnina u Dominikanskoj Republici porastao je sa 63.038 u 2018. na 95.774 u 2022., prema DGII. To odražava održivu privlačnost tržišta nekretnina u zemlji.
Dominikanska Republika, a posebno pokrajine kao što su La Altagracia, Santiago de los Caballeros, Santo Domingo i La Vega, doživljavaju impresivan rast stanovništva i tržišta nekretnina. Ove pokrajine nude jedinstvenu priliku za strane ulagače i kupce koji žele biti dio ovog uzbudljivog razvoja. Bilo kao solidno ulaganje ili novi dom, ove pokrajine nude svijet mogućnosti na rastućoj dominikanskoj sceni nekretnina. Ne propustite priliku biti dio ove priče o rastu i uspjehu!

Izvor: Državni ured za statistiku • Autor: Henry Hidalgo/Diario Libre, i preliminarni rezultati X nacionalnog popisa stanovništva i domaćinstava.

figure